نیویورک تایمز: قانونگذاری استیبل کوینها در راه است.
نیویورک تایمز در مقاله اخیر خود درخصوص استیبل کوینها اذعان داشته است یکی از مهمترین مباحث نشستهای مالی واشنگتن در سال جاری، موضوع قانونگذاری این دسته از رمز ارزها بوده است.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کویندسک اگرچه ارزش استیبل کوینها با ارزهای دولتی و به خصوص دلار، ارتباط مستقیمی دارند، اما گاهی اوقات ماهیت و ثبات سرمایه پشتیبان اینگونه رمزارزها مورد سوال واقع شده است. این موضوع دائما توسط قانونگذاران مورد توجه قرار میگیرد و خواستار قانونگذاری این رمزارزها هستند. از آنجایی که استیبل کوین یا رمز ارز با ثبات به عنوان پلی بین دنیای امور مالی سنتی و رمزارزها عمل میکند، قانونگذاری آنها ممکن است به آرامش بیشتر سرمایهگذاران در خصوص استفاده از رمزارزها منجر شود یا در مقابل جلوی پیشرفت این صنعت روبهرشد را بگیرد.
خبرگزاریها و سایر رسانهها به خوبی تلاش قانونگذاران به منظور مدیریت و برخورد با استیبل کوینها را ثبت و منتشر کردهاند. هرچند، با توجه به اعتبار نیویورک تایمز و ارتباطاتی که با دولت دارد، میتوان تقریبا با اطمینان گفت که قانونگذاری استیبل کوینها در راه است. تنها سوالی که باقی میماند این است که این قانونگذاری تا کجا پیش میرود، به چه شکل خواهد بود و کدام بخش از دولت وظیفه قانونگذاری را به عهده میگیرد.
استیبل کوینها زیر تیغ قانونگذاران؛ چرا نگاهها به سمت استیبل کوینهاست؟
طبق مقاله نیویورک تایمز، موارد زیر محتملترین گزینههایی هستند که قانونگذاران میتوانند در خصوص استیبل کوینها اتخاذ کنند:
۱- دستهبندی استیبل کوینها به عنوان خطری برای سیستم. قانونگذاران به موجب قانون داد فرانک (Dodd Frank Act) این اختیار را دارند تا پرداختها و فعالیتهای مالی را به عنوان یک فعالیت “خطرناک سیستمی” در نظر بگیرند و تحت کنترل قانونی دربیاورند.
۲- استیبل کوینها را به عنوان اوراق بهادار در نظر بگیرند. در مقاله نیویورک تایمز آمده است، گری گنسلر از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اخیرا گفته است که استیبل کوینها میتوانند نوعی اوراق بهادار در نظر گرفته بشوند و در نتیجه، تحت قوانین کمیسیون SEC قرار بگیرند.
۳- در نظر گرفتن استیبل کوینها به عنوان صندوقهای مشترک بازار پول که به گفته متخصصان، مشابه یکدیگر بوده و قانونگذاری شدهاند.
۴- قانونگذاری استیبل کوینها همانند بانکها. این موضوع باعث میشود که استیبل کوینها تحت قوانین دفتر کنترل بر ارز آمریکا قرار بگیرند. این گزینه میتواند منجر به بیمه سرمایهگذاران استیبل کوینها شود و در نتیجه، انتقادهای مهمی که از این رمزارزها میشود از بین برود. از مهمترین این انتقادها میتوان به این نکته اشاره کرد که سرمایهگذاران تحت محافظت قرار ندارند.
۵- صدور رمز ارز بانک مرکزی (CBDC) در خصوص رقابت با استیبل کوینها. گفتنی است که فدرال رزرو در حال مطالعه و تحقیق در این مورد است. هرچند با توجه به مسائل حریم خصوصی مرتبط با CBDCها، بعید است که CBDC آمریکا بتواند توجه کاربران را از استیبل کوینها به سمت خود جلب کند.
فارغ از آنکه قانونگذاران آمریکا چه مسیری را اتخاذ کنند، این نکته مهم است که نمیتوانند به تنهایی اقدامی در این خصوص انجام دهند. بدون همکاری بینالمللی در خصوص قانونگذاری استیبل کوینها، هر قانونی که در خصوص این رمزارزها اتخاذ شود، شاهد انتقال استیبل کوینها به سایر کشورها خواهیم بود. نیویورک تایمز خاطرنشان کرده است که چنین قانونگذاری بینالمللی در سال ۲۰۲۳ محقق میشود. در این سال، هدف هیات ثبات امور مالی، پذیرش قوانین استیبل کوینها خواهد بود.
همانطور که قبلا در میهن بلاکچین گزارش داده شد، خبرگزاری نیویورک تایمز ورود رمز ارزها به حوزه بانکداری را زنگ هشداری برای واشنگتن میداند.