باند بولینگر
باند بولینگر
امروز قصد بررسی اندیکاتور باند بولینگر (Bollinger Bands) در تحلیل تکنیکال بازار ارزهای دیجیتال داریم؛ ایناندیکاتور که نزدیک به ۴۰ سال است مورد استفاده تحلیلگران بازار بوده است و مخترع آن جان بولینگر برای محاسبه مقدار نوسانات بازار ازاین ابزار استفاده میکرد. Bollinger Band به معنای انحراف معیار یا واریانس است و نوسانات بازار را اندازه میگیرند و شرایطی را که در آن بازار در وضعیت بیشفروش یا بیشخرید قرار دارد، شناسایی میکنند. میتوانیم بگوییم که باندهای بولینگر، مانند خطوط حمایت و مقاومت دینامیک عمل میکنند.
اجزای باند بولینگر
باند بولینگر متشکل از سه بخش میباشد که عبارتاند از:
- باند میانی (یک میانگین متحرک ساده با دوره زمانی ۲۰ روزه میباشد)
- باند بالایی (میانگین متحرک ساده + انحراف معیار ۲۰ روزه)
- باند پایینی (میانگین متحرک ساده – انحراف معیار ۲۰ روزه)
انقباض باندها
زمانی که این باندها و خطوط به یکدیگر نزدیک بشوند و به اصطلاح منقبض بشوند به معنی این میباشد که بازار نوسانات کمتری دارد و تقریبا ثابت و خنثی شده است. در این زمان باید منتظر باشیم تا بازار دوباره وارد روند بشود و نوسان کند و سیگنالی که میتوانیم از انقباض این باندها بدست بیاوریم یک نوسان قوی بعد از تمام شدن این انقباض در بازههای زمانی کوتاه مدت میباشد.
انبساط باندها
زمانی که باندها و خطوط این اندیکاتور ازیکدیگر دور میشوند و به اصطلاح انبساط پیدا میکنند به معنی بالا رفتن حجم نوسانات قیمت میباشد که نشان از آن دارد بازار در حال تغییر است و باید با دقت بیشتری دست به معامله بزنیم.
رسیدن قیمت به باند بالایی
زمانی که قیمت باند بالایی را بشکند و یا چند بار به آن برسد و آن را لمس کند به معنی اشباع خرید در بازار میباشد که بالا رفتن قیمت را خبر میدهد و همچنین اگر قیمت قدرت شکست باند بالایی را نداشته باشد به این معنی میباشد که آن باند تبدیل به یک مقاومت شده و میتوانیم بر آن اساس دست به معامله بزنیم.
رسیدن قیمت به باند پایینی
زمانی که قیمت چندین با باند پایینی را لمس کند و یا آن را بشکند نشان از اشباع فروش در بازار میباشد که باند پایینی در صورت شکسته نشدن به یک حمایت خوب تبدیل میشود ولی در صورت شکستهشدن آن باید انتظار سقوط و افت شدید قیمت را داشته باشیم.
باند میانی
زمانی که قیمت بالاتر از باند میانی قرار بگیرد خبر از سیگنال خرید میدهد و زمانی که پایین باند میانی قرار داشته باشد نشان از سیگنال فروش است؛ طبق سابقهی این اندیکاتور در زمان شکستن باند میانی ۲۷% قیمت نوسان میکند. همچنین باند میانی به عنوان یک مقاومت و یا حمایت معتبر میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
در زیر میتوانید یک نمونه از باند بولینگر و اجزای آن را مشاهده بکنید:
باندبولینگریکی از پر استفادهترین اندیکاتورهای بازار در حوزه تحلیل تکنیکال میباشد که اطلاعات خوبی را به تحلیلگران میدهد، اما این اندیکاتور به تنهایی نمیتواند استراتژی معاملاتی شما را تعیین بکند پس در استفاده از این اندیکاتور از دیگر ابزارهای تحلیلی در بررسیهای خود استفاده کنید تا با اطمینان بیشتری دست به معامله در بازار بزنید.