شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

حمایت و مقاومت

خانه - تحلیل تکنیکال - حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت

به احتمال زیاد اصطلاحاتی همچون حمایت (support) و مقاومت (Resistance) را در انواع بازارهای مالی شنیده‌اید، در بازار ارزهای دیجیتال نیز‌ این خطوط و محدوده‌های حمایتی و مقاومتی وجود دارند، به عبارت دیگر محل جدال خریداران و فروشندگان برای بالا و ‌یا پایین بردن قیمت در همین محدوده‌های حمایتی و مقاومتی شکل می‌گیرد.

مقاومت (Resistance)

مفهوم عرضه و تقاضا با سطوح و محدوده‌های حمایت و مقاومت رابطه مستقیم دارد، زمانی که قیمت ‌یک نمودار به محدوده‌ای نزدیک می‌شود که عرضه در آن محدوده بیشتر از تقاضای بازار می‌باشد ‌یا به زبان ساده خریداران رغبتی برای خرید بیشتر ندارند در نتیجه  قیمت ریزش کرده و نمی‌تواند از آن قیمت رد بشود و ‌این اتفاق در‌ این محدوده قیمتی در بازه‌های زمانی متفاوت رخ می‌دهد و آن محدوده را به محدوده مقاومتی تبدیل می‌کند که قیمتی به راحتی نمی‌تواند از آن گذر کند و هر بار که نزدیک به آن قیمت می‌شویم بازار شروع به ریزش می‌کند و‌ این در نتیجه رفتار خود معامله‌گران می‌باشد که با نزدیک شدن قیمت نمودار به آن محدوده دست به فروش می‌زنند و نمیگذارند قیمت از آن بالاتر رود.

حمایت (support)

تعریف بالا برای محدوده مقاومت بیان شد، مفهوم حمایت نیز دقیقا برعکس ‌این موضوع عمل می‌کند به‌ این صورت که در‌یک محدوده قیمتی تقاضا بیشتر از عرضه می‌شود و باعث رشد قیمت می‌شود و آن محدوده پس از چندین برخورد قیمت با آن در هر برخورد به دلیل افزایش تقاضا قیمت رشد کرده است و آن را مبدل به محدوده حمایتی کرده است که ریزش قیمت از‌این محدوده به آسانی نخواهد بود و خریداران و عرضه کنندگان به طور کلی رفتار خود معامله‌گران از‌این اتفاق جلوگیری می‌کند.

اعتبار خطوط حمایت و مقاومت

قدرت و اعتبار خطوط و محدود‌های مقاومتی و حمایتی بستگی به زمان و حجم معاملات در‌این سطوح دارد؛ به‌ این صورت که هرچه حجم مبادلات در‌این سطوح بیشتر باشد و هرچه فواصل زمانی برخورد نمودار به ‌این محدوده بیشتر باشد به معنی معتبرتر بودن ‌این خطوط حمایت و مقاومت خواهد بود.

تبدیل شدن مقاومت به حمایت

خطوط مقاومت در زمان شکسته شدن و رشد صعودی قیمت نمودار ممکن است دوباره تبدیل به خطوط حمایت بشوند که ریزش قیمت از آن محدود به آسانی نخواهد بود و به صورت حمایت برای قیمت عمل خواهند کرد، برعکس ‌این موضوع نیز صادق است، زمانی که‌ یک خط حمایت شکسته شود و قیمت به زیر آن ریزش کنده شکستن و بالا رفتن قیمت از خط حمایت که اکنون مانند مقاومت عمل می‌کند، به آسانی نخواهد بود.

کانال قیمتی

دو خط موازی حمایت و مقاومت ‌یک کانال قیمتی را تشکیل می‌دهد که قیمت نمودار در آن کانال در نوسان خواهد بود، حال ممکن است ‌این کانال به صورت کانال صعودی باشد و‌ یا ممکن است نزولی و‌ یا به صورت کانال حنثی عمل بکند. برای رسم ‌یک کانال قیمتی کافی است کف‌های قیمتی را بهم و سقف‌های قیمتی را نیز به ‌یکدیگر در بازه زمانی مشخص متصل بکنیم تا به راحتی کانال قیمتی نمودار برای ما مشخص شود.

روند‌های صعودی

در‌یک روند صعودی نمودار قیمتی مدام در حال ساختن حمایت‌های قیمتی بالاتر و بالاتر می‌باشد و‌ این گونه است که نمودار قیمتی ‌یک روند صعودی را طی می‌کند و هیچگاه ‌این اتفاق که رشد قیمت به صورت ‌یکجا صعود کند نشان از حباب بودن‌ این رشد می‌باشد و روند‌های صعودی باید با تشکیل‌ این حمایت‌ها شکل بگیرد.

روند‌های نزولی

این نکته راجع به روند‌های نزولی نیز صادق می‌باشد که ریزش ‌یک نمودار نیز باید با تشکیل مقاومت‌های پایین و پایین‌تر شکل می‌گیرد در غیر‌این صورت حباب و ‌یا دستکاری‌های نهنگ‌ها در بازار می‌باشد.

تصویر زیر تبدیل شدن‌ یک مقاومت به حمایت را نشان می‌دهد:

خطوط حمایت و مقاومت در واقع هیچ چیز خاصی ندارند و بلکه‌ این خطوط را رفتار خود معامله‌گران بازار هستند که معتبر می‌کنند زیرا با احساس ‌ترس خود در‌ این خطوط دست به فروش و با احساس طمع خود در‌ این خطوط دست به خرید می‌زنند و همین مسئله باعث می‌شود که‌ این خطوط و محدوده‌ها کاربرد حمایتی و مقاومتی خود را نشان می‌دهند.

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب