شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

الگوی مثلث

خانه - تحلیل تکنیکال - الگوی مثلث

الگوی مثلث

الگوی مثلث

الگوی قیمتی مثلث سه نوع دارد که عبارت‌اند از:
  • الگوی مثلث کاهشی
  • الگوی مثلث افزایشی
  • الگوی مثلث متقارن
الگو‌های مثلث هم از نوع الگو‌های بازگشتی و هم از نوع الگو‌های ادامه‌دهنده می‌باشند؛ به عبارتی در استفاده از‌ این الگو در هر نوعی از آن امکان بالا و پایین رفتن قیمت وجود دارد و فقط درصد احتمال آنها فرق دارد. 

اعتبار الگوها

در تایید اعتبار الگو‌های مثلثی که از دو خط تشکیل شده‌اند، اولین مورد تعداد برخورد‌های بیشتر می‌باشد (این تعداد باید دو‌ یا بیشتر از آن باشند)، مورد دوم پر بودن فضای داخلی ‌این الگو می‌باشد. ‌این به معنی آن است که تعداد برخورد‌ها باید بالا باشد و قیمت در فضای درون‌ این مثلث‌ها باید در نوسان باشد و آن را به نوعی پر کند و اگر قیمت به سمت ‌یکی از خط‌های الگو تمایل داشت به معنی تشخیص اشتباه الگو می‌باشد و‌این الگو اعتبار ندارد. 
یکی دیگر از مواردی که الگو را معتبر‌تر می‌سازد، طولانی‌تر و بلند‌تر بودن مثلث می‌باشد. مورد دیگری که می‌توانیم به آن اشاره بکنیم حجم معاملات می‌باشد؛ در الگو مثلث در ابتدا حجم معاملات زیاد است ولی ‌این مقدار شروع به کم‌شدن و کم‌شدن تا رسیدن به انتهای الگو می‌کند. ‌این تغییر حجم به الگوی مثلثی ما اعتبار می‌دهد و همچنین در شکسته شدن الگو به هر سمتی اگر حجم معاملات شروع به افزایش بکند نشان از قدرتمند‌تر بودن الگو می‌باشد هرچند که در وجود داشتن ‌این مورد آخر الزامی نیست. 
نکته‌ای که باید توجه کنید ‌این است که در برخورد‌های الگو به خطوط بالایی و پایینی تعداد مهم است و پر کردن نمودار و خطوط الگو همانند مقاومت و حمایت عمل می‌کنند ولی‌ این برخورد‌ها حتما نباید به صورت دقیق باشد و برخورد صورت گیرد، بلکه اگر قیمت نزدیک‌ این خطوط هم بشود به معنی تشکیل الگوی مثلثی خواهد بود. 

رسیدن به هدف

در شکسته شدن ‌این الگو‌های مثلثی قمیت به ‌اندازه ارتفاع مثلث تشکیل شده به سمت هدف پیش می‌رود و‌ این پیش رفتن در هر نوع از الگوی مثلثی با درصد احتمال‌های متفاوت خواهد بود. 

اطمینان بازار

برای هرچه مطمئن‌تر بودن در معامله‌های خود در استفاده از‌ این الگو باید به‌ این موضوع که “در مسیر بازار معامله کنید” دقت بیشتری بکنید و زمانی که الگو در روند صعودی رو به بالا شکسته شد و ‌یا الگو در روند نزولی بازار رو به پایین شکسته شد وارد معامله شوید. مورد دیگر نیز ‌این است که در شکسته شدن الگو‌های مثلثی به مقاوت‌ها و حمایت‌های معتبر قدیمی‌تر توجه کنید تا بتوانید معامله‌های مطمئن‌تری داشته باشید. 

الگوی مثلث افزایشی

این نوع از الگو از‌ یک خط افقی و‌ یک خط صعودی با شیب مثبت تشکیل شده است، خط افقی در‌ این الگو خط بالایی و خط صعودی نیز خط پایینی می‌باشد. در‌ این نوع از الگو احتمال شکسته شدن الگو و صعود به بالا در آن ۷۰% و احتمال شکسته شدن رو به پایین و سقوط قیمت ۳۰% می‌باشد همانند شکل زیر:

 این الگو می‌تواند در هر نوع از روند چه صعودی و چه نزولی قابل تشکیل شدن می‌باشد و درصد خطای آن چیزی در حدود ۱۲% می‌باشد و ضمنا در‌این الگو در ۵۰% مواقع الگو پس از شکست به قیمت خود پولبک (برگشت به قیمت اولیه) می‌زند. 

الگوی مثلث کاهشی

در‌این نوع الگو خط پایینی ‌یک خط افقی بوده و خط بالایی ‌یک خط نزولی با شیب منفی می‌باشد، احتمال شکسته شدن ‌این الگو به سمت بالا در حدود ۴۰% و شکسته شدن رو به پایین آن حدود ۶۰% می‌باشد که در شکل زیر مشاهد می‌کنید:
 
این الگو نیز هم در روند‌های نزولی و هم در روند‌های صعودی تشکیل می‌شود. برای محاسبه درصد خطای ‌این الگو برعکس الگوی افزایشی مجبور به دسته بندی می‌باشیم چرا که ‌این درصد‌ها در هر شرایط متفاوت از هم خواهند بود. 
  • روند صعودی؛ شکست رو به بالا
  • روند نزولی؛ شکست رو به بالا
  • روند صعودی؛ شکست رو به پایین
  • روند نزولی؛ شکست رو به پایین
در هر‌یک از شرایط بالا درصد خطاهای متفاوت و شانس‌های متفاوتی برای رسیدن به هدف وجود دارد که در زیر به شرح آنها پرداخته‌ایم:
۱٫ احتمال ۷% خطا وجود دارد و شانس به هدف ۸۴% می‌باشد. 
۲٫ احتمال ۹% خطا وجود دارد و شانس به هدف ۶۱% می‌باشد. 
۳٫ احتمال ۱۶% خطا وجود دارد و شانس به هدف ۵۴% می‌باشد. 
۴٫ احتمال ۱۱% خطا وجود دارد و شانس به هدف ۵۰% می‌باشد. 

الگوی مثلث متقارن

در‌ این نوع از الگو خطوط تشکیل دهنده دو خط که ‌یکی صعودی و ‌یکی نزولی می‌باشند نقش خطوط حمایت و مقاومت را ‌ایفا می‌کنند. در‌این نوع از الگو که ضعیف‌تر از دو مورد دیگر است احتمال بالا و ‌یا پایین رفتن قیمت بعد از شکسته شدن الگو تقریبا ۵۰% به ۵۰% می‌باشد. 
همچنین درصد خطای ‌این الگو در حدود ۱۲% می‌باشد و شانس رسیدن به هدف نیز چیزی در حدود ۵۰% می‌باشد که همه‌ی‌ این موارد باعث شده است که‌ این نوع از الگوی مثلثی ضعیف عمل کند و معیار چندان مناسبی نباشد. 
الگو‌های مثلثی ‌یکی از رایج‌ترین نوع از الگو‌ها می‌باشند که می‌توانید از آنها در انواع نمودار‌ها بهره بجویید و به عنوان ابزار تشخیص حرکات بازار از آن استفاده بکنید. 

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب