شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

الگوی وج

خانه - تحلیل تکنیکال - الگوی وج

الگوی وج

الگوی وج

الگوی وج‌ یکی از الگو‌های کمیاب در تحلیل بازار ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود که درصد خطای بالای آن نیز موجب شده است که تحلیل‌گران در استفاده از‌ این الگو دقت بیشتر و با احتیاط عمل کنند.

شکل الگو

الگوی وج ‌یا به عبارتی کنج متشکل از دو خط روند می‌باشد که شیب ‌یکی از دیگری بیشتر بوده و ‌این دو خط همگرا هستند، نمودار قیمتی در داخل ‌این الگو حداقل باید چهار برخورد با خطوط روند داشته باشد و فضای خالی درون آن را پر کند. ‌این الگو را می‌توانیم به الگوی مثلث متقارن تشبیه کنیم.

نوع الگو

الگوی وج از نوع الگو‌های بازگشتی به شمار می‌رود ولی ‌این اتفاق همیشه صادق نیست و احتمال ادامه دادن روند توسط‌ این الگو نیز وجود دارد.

اعتبار الگو

برای پیدا کردن اعتبار این الگو می‌توانیم به حجم معاملات دقت کنیم که بایستی همواره در حال کاهش باشد تا زمانی که الگو شکسته شود، در‌ این زمان حجم معاملات بالا رفته و الگو به سوی هدفش حرکت خواهد کرد. مورد دیگری که به الگوی وج ما اعتبار می‌دهد. برخورد‌های هرچه بیشتر قیمت با خطوط روند‌ این الگو و همچنین طول زمانی شکل‌گیری‌ این الگو هرچه بیشتر باشد از اعتبار بیشتری برخوردار است و معمولا ‌این الگو در کندل‌های روزانه بیشتر از‌یک ماه طول نمی‌کشد و الگو شکسته خواهد شد.

اعتبار الگو

هدف‌ این الگو در زمانی که به عنوان الگوی بازگشتی عمل بکند تا جایی پیش خواهد رفت که به قیمت اولیه در شروع شکل‌گیری الگو برسد؛ در زمانی که ‌این الگو در نقش الگوی ادامه‌دهنده باشد، الگو به‌ اندازه‌ی فاصله‌ی دو خط روند در ابتدای شروع الگو به روند خود ادامه خواهد داد.

انواع الگو‌های وج

این الگو دو نوع دارد که در زیر به آنها می‌پردازیم:

  • الگوی فالینگ وج
  • الگوی رایزینگ وج

 

الگوی فالینگ وج

این الگو از دو خط نزولی تشکیل شده است که شیب خط بالایی بیشتر از خط پایینی بوده و همگرا هستند که در نهایت ‌یک دیگر را قطع می‌کنند ولی الگو قبل وقوع ‌این اتفاق شکسته خواهد شد و در ۷۰% مواقع‌ این الگو رو به بالا و در ۳۰% مواقع رو به پایین شکسته خواهد شد. درصد خطای‌ این الگو چیزی در حدود ۱۲% خواهد بود و همچنین ‌این نکته قابل ذکر است که در ۶۰% از مواقع ‌این الگو احتمال پولبک و بازگشت به الگو را دارد و سپس شروع به رشد خود خواهد کرد.

در شکل زیر می‌توانید‌یک نمونه از الگوی فالینگ وج را ببینید:

الگوی رایزینگ وج

این الگو از دو خط صعودی که شیب خط بالایی بیشتر از خط پایینی بوده و همگرا هستند و همانطور که می‌دانید قبل از قطع کردن ‌این دو خط نمودار الگو را خواهد شکست تا آن زمان هم حجم مبادلات در حال کاهش خواهند بود. ‌این الگو برعکس الگوی فالینگ وج در ۷۰% مواقع رو به پایین و تنها در ۳۰% مواقع رو به بالا شکسته پیدا می‌کند. درصد خطای ‌این الگو در شکست رو به بالا چیزی در حدود ۱۲% و همین درصد خطا در شکست رو به پایین در حدود ۲۰% می‌باشد که برای الگو‌های تحلیل تکنیکال عدده بالایی به حساب می‌آید.

درصد خطا

درصد خطا در الگو‌های تحلیل تکنیکال به معنی ‌این می‌باشد که در زمان شکسته شدن الگو نمودار قیمت به هدف الگو توجه نکرده و روند دیگری را پیش می‌گیرد و‌این بر خلاف چیزی است که ما انتظار آن را داریم به همین دلیل پارامتری را به عنوان درصد خطا برای الگو‌های قیمتی بیان می‌کنند تا تحلیل‌گران در استفاده از‌ این الگو‌ها متوجه مقدار ریسک معاملاتشان باشند.

در زیر می‌توانید‌ یک نمونه از الگوی رایزینگ وج را مشاهده بکنید:

این الگو ریسک بالایی دارد پس در استفاده از‌این الگو احتیاط لازم را به عمل بیاورید و همچنین بدانید الگو‌هایی که بعد از شکست پولبک به خود الگو می‌زنند از بازدهی کمتری برخوردار هستند و ضعیف‌تر از بقیه الگو‌ها عمل می‌کنند.

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب