شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

کیف پول‌های ارز دیجیتال

خانه - دانشنامه - کیف پول‌های ارز دیجیتال

کیف پول‌های ارز دیجیتال

کیف پول‌های ارز دیجیتال

یکی از مفاهیم بسیار پایه‌ای و اساسی در یک دوره تخصصی ارز‌های دیجیتال، بررسی چگونگی نگهداری و حفظ امنیت ارز‌های دیجیتال است. این موضوع به کمک کیف پول‌ها امکانپذیر است. کیف پول‌ها که انواع مختلفی دارند این امکان را ایجاد می‌کنند تا شما بتوانید به راحتی بیت کوین و دیگر ارز‌های خود را نگهداری و خرج کنید.

۱. کیف پول تراست والت (Trust Wallet)

کیف پول موبایل تراست بدون اغراق یکی از بهترین کیف پول‌های بیت‌کوین (به‌خصوص برای کاربران تازه‌کار) است. این کیف پولِ کاملاً رایگان که روی اندروید و iOS عرضه شده است، متعلق به بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان، یعنی صرافی بایننس است. با این حال، این نرم‌افزار کلیدهای خصوصی را روی دستگاه کاربر ذخیره می‌کند و به این ترتیب نه بایننس و نه هیچ فرد دیگری به‌جز خود مالک به دارایی‌ها دسترسی نخواهند داشت.

تراست والت که به ‌جز بیت‌کوین از هزاران کوین و توکن دیگر پشتیبانی می‌کند، با بیش از ۱ میلیون نصب و امتیاز ۴.۵ در گوگل پلی، لقب محبوب‌ترین کیف پول ارزهای دیجیتال را از آن خود کرده است.

این کیف پول از تمام قابلیت‌های امنیتی مهم برای یک کیف پول مانند گذرواژه، پین، بک‌آپ، قفل اثرانگشت، قفل چهره (در صورت پشتیبانی گوشی) پشتیبانی می‌کند.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • رابط کاربری آسان
  • پشتیبانی از هزاران کوین و توکن

نقاط ضعف:

  • فقط برای موبایل در دسترس است.

۲. کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger)

یکی از امن‌ترین گزینه‌ها برای ذخیره بیت‌کوین، کیف پول سخت‌افزاری است و شرکت فرانسوی لجر (Ledger)، در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده این نوع کیف پول است.

کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر، کلیدهای خصوصی را به‌ صورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری می‌کنند و اگر قبل از خرید، جعبه آن باز نشده باشد، باید خیالتان راحت باشد که هک ‌کردن آنها تقریباً غیرممکن است.

مدل لجر نانو اس (Ledger Nano S) مشهورترین محصول این شرکت است که سال‌هاست از نظر امنیت امتحان خود را پس داده است. این کیف پول با قیمت حدود ۶۰ دلار یکی از اقتصادی‌ترین گزینه‌ها در میان تمام کیف پول‌های سخت‌افزاری است و از فروشگاه‌های معتبر ایرانی هم می‌توان آن را تهیه کرد.

لجر مدل دیگری تحت‌عنوان نانو ایکس (Nano X) دارد که از امکانات بیشتری مانند صفحه‌نمایش بهتر، بلوتوث و باتری برخوردار است. شایان ذکر است هر دو کیف پول از نظر امنیت تقریباً یکی هستند. قیمت مدل ایکس دو برابر بیشتر یعنی حدود ۱۲۰ دلار است.

کیف پول‌های لجر تقریباً از تمام ارزهای دیجیتال معتبر به‌علاوه هزاران توکن (توکن‌های مبتنی بر اتریوم، ایاس، نم و …) پشتیبانی می‌کنند. از این رو، یک کیف پول برای نگهداری اغلب ارزهای دیجیتال کافی است. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده در هر مدل لجر، به این لینک مراجعه کنید.

نقاط قوت:

  • دارای گواهینامه CSPN (گواهینامه سطح اول امنیت) از ANSSI
  • امنیت بسیار بالا
  • پشتیبانی از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال (بیش از هر کیف پول‌های سخت‌افزاری دیگر)
  • تیم توسعه‌دهنده و پشتیبانی بسیار قوی

نقاط ضعف:

  • برای استفاده‌های روزمره مناسب نیست.


۳. کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

شرکت ترزور که دفتر مرکزی آن در کشور چک قرار دارد، اولین سازنده کیف پول‌های سخت‌افزاری بیت‌کوین برای عموم است. این شرکت هم مانند لجر، کیف پول‌های سخت‌افزاری بسیار امنی می‌سازد، اما فروش و مقبولیت کمتری نسبت به لجر دارد.

مشهورترین محصول این شرکت، کیف پول ترزور وان (Trezor One) است که البته در حال حاضر محصول جدیدتری به نام ترزور مدل تی (Trezor Model T) عرضه شده است. این دو محصول از نظر امنیت تفاوت چندانی با هم ندارند، اما مدل تی از امکانات جانبی بیشتری برخوردار است. همچنین مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمی‌کند، اما مدل تی این ارزها را هم پوشش می‌دهد. قیمت مدل وان ترزور حدود ۵۹ دلار و قیمت مدل تی حدود ۱۹۲ دلار است.

کیف پول سخت‌افزاری ترزور مثل لجر کلیدهای خصوصی را به‌صورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری می‌کند و در صورت رعایت برخی جوانب از سمت کاربر،‌ هک‌کردن آن تقریباً غیرممکن است. برای مشاهده ارزهای دیجیتال پشتیبانی‌شده در مدل‌های مختلف ترزور به این لینک مراجعه کنید.

نقاط قوت:

  • امنیت بسیار بالا
  • پشتیبانی از بیش از هزار ارز دیجیتال و توکن (مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمی‌کند).
  • قابلیت همگام‌سازی با تعداد زیادی از نرم‌افزارهای کیف پول
  • اندازه و وزن مناسب

نقاط ضعف:

  • برای استفاده‌های روزمره مناسب نیست.
  • بدنه ضعیف در مدل وان


۴. کیف پول مای‌سلیوم (Mycelium)

کیف پول مای‌سلیوم یکی از بهترین کیف پول‌های موبایل برای ذخیره‌سازی بیت‌کوین است. این نرم‌افزار را می‌توانید روی تلفن همراه هوشمند خود در دو سیستم‌عامل اندروید و iOS نصب کنید.

اگرچه ویژگی‌های ظاهری مای‌سلیوم به زیبایی و راحتی کیف پول‌های جدیدتر نیست، اما می‌توانیم بدون اغراق آن را یکی از امن‌ترین کیف پول‌های بیت‌کوین بدانیم. این نرم‌افزار به‌تازگی اتریوم و توکن‌های مبتنی بر اتریوم را هم به فهرست ارزهای خود اضافه کرده است.

از مای‌سلیوم می‌توان برای اتصال به کیف پول‌های سخت‌افزاری هم استفاده کرد و همچنین برای خرج‌کردن و انتقال مبالغ داخل کیف پول‌های کاغذی یکی از ابزارهای رایج این کار مای‌سلیوم است.

در این کیف پول، کاربر بر کلیدهای خصوصی و دارایی خود کنترل کامل دارد و انواع گزینه‌های امنیتی از جمله PIN در آن تعبیه شده است.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • قابلیت‌های جانبی زیاد
  • امکان اتصال به کیف پول‌های سخت‌افزاری
  • امکان خرج‌کردن کیف پول کاغذی

نقاط ضعف:

  • فقط نسخه موبایل دارد.
  • رابط کاربری ضعیف


۵. کیف پول بلووالت (BlueWallet)

رشد سریع کیف پول موبایل بلووالت در سال ۲۰۲۰ باعث شد که این نرم‌افزار به فهرست ما راه پیدا کند.

بلووالت یک نرم‌افزار موبایلی برای دو سیستم‌عامل اندروید و iOS است که فقط از بیت‌کوین پشتیبانی می‌کند. اگرچه پشتیبانی از تنها یک ارز ممکن است یک نقطه ضعف تلقی شود، بلووالت امکاناتی برای مدیریت بیت‌کوین دارد که در کیف پول‌های چند ارزی شاهدش نیستیم. از مهم‌ترین ویژگی این کیف پول می‌توان به پشتیبانی از شبکه لایتنینگ اشاره کرد.

این کیف پول کاملاً متن‌باز است و کنترل کلیدهای خصوصی را به خود کاربر می‌دهد.

برخلاف اغلب کیف پول‌های حرفه‌ای که رابط کاربری مناسبی ندارند، استفاده از بلووالت برای کاربران تازه‌کار هم آسان است. بنابراین اگر به ‌دنبال یک کیف پول بیت‌کوین حرفه‌ای با رابط کاربری نه‌چندان دشوار هستید، بلووالت می‌تواند انتخاب شما باشد.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • امکانات حرفه‌ای برای مدیریت بیت‌کوین
  • رابط کاربری آسان
  • متن‌باز است.

نقاط ضعف:

  • فقط از بیت‌کوین پشتیبانی می‌کند.
  • فقط نسخه موبایل دارد.


۶. کیف پول الکتروم (Electrum)

اگر تازه‌کار نباشید و کمی دانش فنی درباره بیت‌کوین داشته باشید، الکتروم می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. کیف پول الکتروم یکی از قدیمی‌ترین کیف پول‌های بیت‌کوین است و یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در میان بیت‌کوینرها (عاشقان بیت‌کوین) به شمار می‌آید. این کیف پول که کاملاً متن‌باز است، در سال ۲۰۱۱ توسعه داده شد و به‌ صورت مداوم توسط جامعه توسعه‌دهندگان آن به ‌روز می‌شود.

الکتروم هم برای دسکتاپ و هم برای اندروید عرضه شده است، اما فقط نسخه دسکتاپ آن است که از امکانات ویژه و خاص برخوردار است.

دوباره تأکید می‌کنیم اگر تازه‌کار هستید، استفاده از کیف پول الکتروم توصیه نمی‌شود، چون از نظر رابط کاربری مناسب کاربران مبتدی نیست.

در الکتروم اختیارعمل زیادی در اختیار کاربر قرار دارد که از جمله آنها می‌توان به امضای تراکنش، تراکنش آفلاین و کارمزد دلخواه اشاره کرد. با وجود اینکه این کیف پول مانند یک فول‌نود بیت‌کوین امکانات دارد، حجم بسیار کمی را از کامپیوتر اشغال می‌کند و برای استفاده از آن نیاز به دانلود کل بلاک‌چین بیت‌کوین نیست. در این کیف پول همچنین دسترسی کامل به کلید خصوصی امکان‌پذیر است.

نسخه دسکتاپ الکتروم برای سیستم‌‌عامل‌های ویندوز، لینوکس و مک توسعه داده شده است.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • متن‌باز است.
  • امکانات فراوان برای مدیریت سرمایه و تراکنش

نقاط ضعف:

  • برای کاربران تازه‌کار مناسب نیست.

۷. کیف پول اکسودوس (Exodus)

امنیت در کنار رابط کاربری جذاب؛ این تعریفی از اکسودوس در چند عبارت بود.

اکسودوس یکی از قدیمی‌ترین کیف پول‌های موجود برای ارزهای دیجیتال است و از سال ۲۰۱۵ تاکنون به کاربران ارزهای دیجیتال خدمت‌رسانی می‌کند. این کیف پول در ابتدا فقط برای کامپیوترهای شخصی در دسترس بود، اما اکنون در دو سیستم‌عامل محبوب موبایل، یعنی اندروید و iOS هم قابل‌نصب است. علاوه ‌بر پشتیبانی از بیش از ۱۰۰ ارز دیجیتال و توکن، رابط کاربری زیبای اکسودوس در نوع خود بی‌نظیر است.

اکسودوس در اپ ویندوزی خود دسترسی کاربران با آی‌پی ایران را مسدود کرده است و برای استفاده از آن باید آی‌پی را تغییر داد. با این حال، این کیف پول کلیدهای خصوصی را مستقیم روی دستگاه ذخیره می‌کند، بنابراین و با وجود نگرانی کاربران، اکسودوس به دارایی‌ها دسترسی ندارد و نمی‌تواند آن‌ها را بلوکه کند.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • رابط کاربری آسان و زیبا
  • پشتیبانی از صدها کوین و توکن
  • قابل‌نصب روی موبایل و دسکتاپ

نقاط ضعف:

  • متن‌باز نیست.
  • آی‌پی ایران را مسدود کرده است.


۶٫کیف پول کاغذی بیت‌کوین (Bitaddress.org)

کیف پول «Bitcoin Wallet» یکی از اولین کیف پول‌های بیت‌کوین برای موبایل است که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. این کیف پول پیچیدگی‌های بعضی کیف پول‌های دیگر مثل مای‌سلیوم را ندارد و رابط کاربری آن بسیار ساده طراحی شده است. با این حال، در حال حاضر فقط برای سیستم‌عامل اندروید در دسترس است.

همانطور که از نام این کیف پول پیداست، بیت‌کوین والت فقط از بیت‌کوین پشتیبانی می‌کند. این کیف پول ویژگی‌های امنیتی چندان زیادی ندارد، اما متن‌باز بودن آن، پشتیبانی از انواع آدرس بیت‌کوین (سگویت و لگسی) و همچنین امکان ثبت پین، باعث می‌شود تا در فهرست بهترین کیف پول‌های بیت‌کوین قرار داشته باشد.

گرفتن نسخه پشتیبان از این کیف پول به سادگی انجام می‌شود، اما بر خلاف اغلب کیف پول‌ها که یک رشته ۱۲ یا ۲۴ کلمه‌ای برای پشتیبان ارائه می‌کنند، نحوه بک‌آپ گرفتن در بیت‌کوین والت کمی متفاوت است و به‌جای کلمات پشتیبانی، به کاربر یک فایل داده می‌شود که در صورت حذف‌شدن کیف پول، کاربر می‌تواند با آن فایل دارایی‌های خود را بازیابی کند.

کیف پول کاغذی بیت‌کوین همان کلید خصوصی است که روی کاغذ چاپ شده است. این روش یکی از بهترین راهکارها برای نگهداری طولانی مدت بیت‌کوین است، به‌شرطی که بتوانید از کلید خصوصی (و کاغذ) به‌خوبی مراقبت کنید. با این روش، کلید خصوصی شما به‌معنای واقعی در دستان خودتان خواهد بود.

برای ساخت کیف پول کاغذیِ هر ارز دیجیتال هم می‌توانید خودتان کلید خصوصی یا کلمات بازیابی را روی کاغذ چاپ کنید و هم وب‌سایت‌هایی وجود دارند که این کار را برای شما آسان می‌کنند. توجه داشته باشید که اگر از یک وب‌سایت برای ساخت کیف پول کاغذی استفاده می‌کنید، حتماً از اعتبار آنها مطمئن شوید تا از نبود خطر دسترسی به دارایی‌ها توسط گردانندگان سایت مطمئن شوید.

جهت اطمینان بیشتر، پس از بارگذاری کامل صفحه ساخت کیف پول، اتصال خود را از اینترنت قطع کنید، چون نرم‌افزار ساخت کیف پول کاغذی پس از بارگذاری کامل صفحه، نیاز به اینترنت ندارد. برای چاپ کیف پول کاغذی هم حتماً از پرینتر شخصی استفاده کنید تا کلید خصوصی شما به دست فرد دیگری نیفتد.

برای ساخت کیف پول کاغذی بیت‌کوین می‌توانید به وب‌سایت Bitaddress.org مراجعه کنید. این وب‌سایت متن‌باز است و برای ساخت کیف پول کاغذی نیاز به اینترنت ندارد.

هر کیف پول کاغذی یک کلید خصوصی و یک آدرس دارد. توجه داشته باشید که داشتن کلید خصوصی به منزله داشتن تمام دارایی‌ها است و به هیچ عنوان نباید آن را به کسی بدهید.

برای دریافت بیت‌کوین فقط کافی است که آدرس را به فرستنده بدهید و برای خرج‌کردن مبالغ موجود در کیف پول هم لازم است که کلید خصوصی خود را در یکی از نرم‌افزارهای معتبر کیف پول بیت‌کوین مثل الکتروم وارد (Import) کنید و یا با استفاده از نرم‌افزارهای موبایل مثل مای‌سلیوم، کد QR آن را اسکن کنید.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • رابط کاربری آسان
  • متن‌باز است.
  • مناسب برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت

نقاط ضعف:

  • فقط برای اندروید عرضه شده است.
  • از بک‌آپ ۱۲ یا ۲۴ کلمه‌ای (BIP39) پشتیبانی نمی‌کند.
  • خطر مفقودشدن، سرقت یا خرابی کاغذ در گذر زمان
  • برای استفاده روزمره مناسب نیست.


۹. کیف پول بلاک چین (Blockchain.com)

کیف پول بلاک چین داتکام (Blockchain.com) یکی از مطرح‌ترین و قدیمی‌ترین کیف پول‌های بیت‌کوین است که به‌جز بیت‌کوین، از چند ارز دیجیتال دیگر از جمله اتریوم، تتر، بیت‌کوین کش و استلار پشتیبانی می‌کند.

اگرچه این کیف پول تحت‌وب است و کلیدهای خصوصی را روی سرورهای اینترنتی ذخیره می‌کند، شرکت توسعه‌دهنده اثبات کرده است که با توجه به رمز‌گذاری‌ کلیدهای خصوصی و گذرواژه‌ها، به دارایی‌ها دسترسی ندارد.

اگر بخواهیم نقاط ضعیف این کیف پول را بگوییم، باید به یادآوری ضعیف به کاربر برای گرفتن بک‌آپ اشاره کنیم. در این کیف پول اگر کاربران گذرواژه خود را فراموش کنند و همچنین از کیف پول خود بک‌آپ نگرفته باشند، دیگر هرگز نمی‌توانند به دارایی خود دسترسی پیدا کنند.

بلااک چین داتکام دارای یک نرم‌افزار موبایل است که امکان استفاده راحت‌تر را برای کاربران فراهم می‌کند.

نقاط قوت:

  • امنیت بالا
  • دسترسی آسان از همه دستگاه‌ها فقط با یک مرورگر
  • اپ موبایل

نقاط ضعف:

  • کلیدهای خصوصی روی اینترنت نگهداری می‌شوند.
  • یادآوری ضعیف در تهیه نسخه پشتیبان

 

۱۰٫کیف پول بی‌آردی (BRD)

کیف پول BRD که قبلا Bread Wallet نامیده می‌شد، یکی از بهترین کیف پول‌های موبایلی بیت‌کوین برای کاربران تازه‌کار ارزهای دیجیتال است و استفاده از آن بسیار ساده و آسان است. BRD امنیت بالایی دارد و کنترل کلیدهای خصوصی را در اختیار کاربران می‌گذارد. اما همان طور که اشاره شد، مهم‌ترین ویژگی این کیف پول، کاربرپسند بودن آن است؛ طراحی جذاب این کیف پول بسیار مشهود است.

همچنین BRD‌ از سگویت پشتیبانی می‌کند، اما ویژگی منفی آن، نداشتن امکان تنظیم دستی مقدار کارمزد تراکنش‌هاست.

در این کیف پول می‌توان با پرداخت مستقیم پول فیات، ارزهای دیجیتال مختلف را خریداری کرد. اما استفاده از این ویژگی برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر نیست.

نقاط قوت:

  • مناسب برای افراد تازه‌کار
  • پشتیبانی از سگویت
  • چندارزی بودن.

نقاط ضعف:

  • پشتیبانی ضعیف
  • نداشتن امکان تنظیم میزان کارمزد.


۱۱٫کیف پول KeepKey

Keep Key یکی دیگر از انواع کیف پول‌های سخت‌افزاری بیت‌کوین است که محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده است. صفحه نمایش آن از Trezor و ledger بزرگتر است. برخی ممکن است این ویژگی را چالشی برای حمل این دستگاه بدانند، ولی این یک قابلیت مثبت است. با این دستگاه شما مجبور نیستید با رفتن از برنامه‌ای به برنامه دیگر به دانگل بروید تا از میزان وجوه خود اطلاع پیدا کنید.

نقاط قوت:

  • قیمت مناسب
  • امکان جابجایی

نقاط ضعف:

  • برای استفاده از ShapeShift باید حساب کاربری بسازید.
  • پشتیبانی آن از تلفن همراه محدود است.
  • نسبت به رقبای خود تعداد کوین‌های کمتری را پشتیبانی می‌کند.


۱۲٫کیف پول کوینومی Coinomi

کوینومی ““Coinomi یک کیف پول اندروید و “iOS” موبایل و ویندوز دسکتاپ با قابلیت ذخیره بیش از ۵۰۰ ارز دیجیتال است.

کوینومی یک کیف پول چند ارزه است. این کیف از سال ۲۰۱۴ وجود داشته است، بنابراین این امر آن را به یکی از قدیمی‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال در بازار تبدیل کرده است. این کیف ابتدا به صورت کیف پول اندرویدی منتشر شد، سپس به “iOS” منتقل شد و سرانجام نسخه دسکتاپی آن در سال ۲۰۱۹ وارد بازار شد.

این کیف پوشش ارز کاملاً گسترده‌ای دارد که پشتیبانی و مالکیت بیش از ۱۲۵ دارایی بلاک‌چین را فراهم می‌کند. همچنین بیش از ۳۸۲ توکن را پشتیبانی می‌کند. با توجه به اینکه این کیف پول از پشتیبانی استاندارد ERC20  برخوردار است، می‌توانید هر مقدار که بخواهید، توکن‌های سفارشی را به آن اضافه کنید.

همچنین کیف پول کوینومی “”SegWit را فعال کرده است، به این معنی که شما می‌توانید معاملات بسیار سبک تری را انجام دهید. شما همچنین می‌توانید کارمزدهای پویا یا سفارشی تعیین کنید. این بدان معنی است که شما می‌توانید کارمزدی را انتخاب کنید که بهترین ارزش را در آن زمان برای ارز شما بدهد یا می‌توانید بدون توجه به این موضوع، کارمزد شخصی خود را تعیین کنید.

نقاط قوت:

  • از صدها ارز دیجیتال و توکن مختلف، از معروف‌ترین آن‌ها تا سایر آلت کوین‌ها، پشتیبانی می‌کند.
  • نصب آن آسان بوده و تنها با چند کلیک، می‌توان یک کیف پول ایجاد کرد.
  • انجام معاملات با آن آسان است زیرا می‌توان از سرویس‌های تعبیه‌شده در آن استفاده کرد.
  • از زبان‌های زیادی از جمله انگلیسی، روسی و چینی پشتیبانی می‌کند.

نقاط ضعف:

  • زمان همگام‌سازی و بروزرسانی موجودی گاهی اوقات در برخی بلاک‌چین‌ها مانند اتریوم تا چندین ساعت طول می‌کشد.
  • امنیت کوینومی با گزارش‌ جنجالی سال گذشته از سوی یکی از کاربرانش که ۶۰ هزار دلار از دارایی‌های دیجیتالش را در این کیف پول از دست داد تا حدودی زیر سوال رفت.
  • استفاده از نسخه ۲۴ کلمه‌ای نمونیک در حالی که بیشتر کیف پول‌ها تنها نسخه ۱۲ کلمه‌ای را پشتیبانی می‌کنند.
  • هنگامی که کیف پولتان را می‌سازید، یک عبارت بازیابی به شما داده می‌شود و می‌توانید از این عبارت در هر زمان بر روی دستگاه دیگری، برای بازیابی حسابتان استفاده کنید. حتی اگر تلفنتان به سرقت برود، آن فرد نمی‌تواند به دارایی‌هایتان دسترسی پیدا کند و تمامی دارایی‌هایتان با پسورد محافظت می‌شوند.

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب