شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

اندیکاتور RSI

خانه - تحلیل تکنیکال - اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI

امروز قصد بررسی‌ اندیکاتور RSI داریم که اسم آن مخفف اول کلمات Relative Strength Index می‌باشد که ‌یک اسیلاتور محسوب می‌شود که بین عدد صفر تا صد در نوسان است. اندیکاتور RSI نرخ  حرکات به سمت بالا را نسبت به حرکات به سمت پایین اندازه‌گیری می‌کند. محاسبات توسط این اندیکاتور به صورتی نرمالایز می‌شود که بتوان شاخص را در بازه صفر تا صد بیان نمود.

تاریخچه

در سال ۱۹۷۸ ولز وایلدر (Welles Wilder) ‌این ‌اندیکاتور را با هدف محاسبه سرعت و تغییر حرکات قیمت به بازار معرفی کرد. ‌این‌ اندیکاتور نیز مانند دیگر ‌اندیکاتور‌ها ‌یک بازه زمانی دارد که آقای وایلدر به طور پیشفرض آن را ۱۴ دوره زمانی قرار داده است و ‌این عدد نیز خودش رقم مناسبی برای ‌این کار می‌باشد ولی شما می‌توانید روی هر نموداری که مدنظرتان است با آزمون و خطا در تاریخچه قیمت آن مناسب‌ترین بازه زمانی را برای هر نمودار پیدا بکنید.

معنی صفر و صد

هرچه RSI نزدیک به صد باشد به معنی ضرر کمتر معامله‌گران در ۱۴ دوره قبلی (یا همان کندل‌ها که از‌یک دقیقه تا چند روز متغییر است) می‌باشد و همچنین اگر عدد RSI به صد نزدیک باشد به معنی سود کمتر معامله‌گران در ۱۴ کندل قبلی می‌باشد.

مناطق اشباع

در‌ اندیکاتور RSI زمانی که عدد شاخص به بالای ۷۰ و ‌یا پایین ۳۰ برسد به اصطلاح به‌ این مناطق، محدوده‌های اشباع می‌نامند؛ زمانی که ‌این شاخص به بالای عدد ۷۰ برسد ‌یعنی به اشباع خرید رسیده‌ایم و بازار نیاز به اصلاح دارد و زمانی که ‌این شاخص به زیر ۳۰ برسد به معنی اشباع فروش می‌باشد که باز هم خبر از اصلاح بازار می‌دهد.

واگرایی

زمانی که روند قیمت را‌ اندیکاتور RSI  تایید نکند (تایید نکردن به ‌این معنی می‌باشد که مثلا اگر قیمت در حال ساختن کف‌های پایین و پایین‌تر می‌باشد‌، اندیکاتور‌ این روند را ندارد و صعودی است و بلعکس) به‌ این معنی می‌باشد که تغییر در بازار ممکن است رخ بدهد.

واگرایی به طور کلی دو نوع دارد که عبارت‌اند از:

  • واگرایی نزولی
  • واگرایی صعودی
  • بازگشت مثبت
  • بازگشت منفی

 

واگرایی نزولی

زمانی که قیمت در حال صعود کردن است ولی ‌اندیکاتور رشد نکرده و بلعکس در حال ساختن کف‌های پایین‌تر است به‌ این معنی می‌باشد که قیمت مستعد افت بوده و ممکن است ریزش کند.

واگرایی صعودی

زمانی که قیمت نمودار در حال ساختن کف‌های پایین و پایین‌تر می‌باشد ولی‌اندیکاتور در حال نشان دادن صعود و‌ایجاد سقف‌های بالاتر است به معنی پتانسیل وجود رشد برای قیمت می‌باشد.

بازگشت مثبت

به‌ این بازگشت‌ها که به اصطلاح واگرایی مخفی نامیده می‌شود زمانی اتفاق می‌افتد که شاخص در بین اعداد ۳۰ تا ۵۰ است و قیمت در حال صعود و ساختن کف‌های بالاتر می‌باشد و در همان حال ‌اندیکاتور در حال ساختن کف‌های پایین‌تر و نزول می‌باشد؛ در‌این زمان ما باید انتظار‌ یک رشد و صعود در قیمت را در نمودار داشته باشیم.

بازگشت منفی

زمانی شاهد ‌این نوع از بازگشت هستیم که شاخص RSI بین اعداد ۵۰ تا ۷۰ بوده و قیمت در حال ساختن کف‌های پایین‌تر و افت بوده و همچنین خود شاخص در حال رشد و صعود می‌باشد در‌این شرایط باید شاهد افت قیمت و نزول نمودار را داشته باشیم.

نکته:

در روند‌های قدرتمند از واگرایی استفاده نکنید چرا که در‌ این موارد قیمت نمودار بدون توجه به‌ اندیکاتور حرکت می‌کند و ممکن است دچار اشتباه شوید پس دقت لازم را در‌این موارد به خرج دهید.

کاربرد‌های دیگر

کاربرد دیگر شاخص RSI‌  این است که رسم خطوط روند و کانال بر روی همین ‌اندیکاتور صورت بگیرد و از روی آن نتیجه‌گیری به صعودی و نزولی بودن نمودار بزنیم هرچند که ‌این مورد زیاد قابل قبول تحلیل‌گران و صاحب‌نظران در حوزه تحلیل تکنیکال نمی‌باشد اما شما می‌توانید برای تشخیص ‌این روند‌ها از روی‌ اندیکاتور تصمیم بگیرید، چرا که روند‌ها در‌ اندیکاتور جلوتر از خود قیمت رخ می‌دهند و شما فرصت کافی برای گرفتن پوزیشن مناسب در بازار را دارا خواهید بود.


سخن آخر

اندیکاتور  RSI‌ یکی از محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین ‌اندیکاتور‌های تحلیل تکنیکال بازار‌های سرمایه می‌باشد که شما نیز می‌توانید به راحتی از آن به عنوان ابزار کمکی کنار تحلیل‌های خود استفاده بکنید اما در نظر داشته باشید که در استفاده از هر نوع‌ اندیکاتور و معامله کردن به روند کلی بازار و از نمای دورتر نگاهی بیندازید تا دچار خطا و اشتباه کمتری بشوید.

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب