شنبه الی پنجشنبه: 9:00 - 15:00
آموزش سرمایه‌گذاری و ترید ارزهای دیجیتال
0935-222-2675
با ما تماس بگیرید
دفتر مرکزی
مشهد- بین فکوری ۸ و ۶
info@digilearncenter.ir
با ما در ارتباط باشید!

ارز دیجیتال ترون (TRX)

خانه - ارزدیجیتال - ارز دیجیتال ترون (TRX)

ارز دیجیتال ترون (TRX)

ارز دیجیتال ترون (TRX)

ارز دیجیتال ترون (Tron) یک شبکه مبتنی بر بلاک‌چین است که می‌توان روی آن اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapp) ساخت و محتوای رسانه‌ای را به اشتراک گذاشت. توکن ترون یا همان ترونیکس با نماد TRX برای دستیابی به برخی از ویژگی‌های این شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو، هدف اصلی این توکن استفاده از آن در شبکه ترون است. البته، این توکن یک ذخیره ارزش هم به حساب می‌آید و در صرافی‌ها معامله می‌شود. پس می‌توان از آن به عنوان یک ارز دیجیتال نیز نام برد.این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک‌چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک‌گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است. به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک‌چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می‌کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست (اما به صورت غیرمتمرکز). این بدان معناست که سازمان‌های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه‌ای برای سازندگان نیز به حساب می‌آیند) از این حلقه خارج می‌شوند (مانند فروشگاه اپل استور، Google Play، YouTube، Google، Facebook و …). این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می‌دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن‌ها دریافت کنند (بدون پذیرش ریسک عدم رعایت خط مشی‌های یک شرکت.) ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد. کد رسمی که در پلتفرم‌های معاملاتی با نشانه اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، به کوین ترون اشاره دارد. درست مانند اتریوم یا EOS، تمام تراکنش‌های ترونیکس در یک دفترچه عمومی ثبت می‌شوند و از طریق Tron Explorer قابل پیگیری هستند. اگر کسی صحبت از داشتن مقداری ترون در یک کیف پول نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری می‌کند، منظور آن ارز دیجیتال ترونیکس است، نه بلاک‌چین ترون. اما صحبت از ساخت یک اپلیکیشن در ترون، به معنای بهره‌گیری از بلاک‌چین ترون است. مخاطبان محتوا می‌توانند برای دسترسی به محتوای مورد نظرشان در شبکه، از ارز دیجیتال ترونیکس برای پرداخت استفاده کنند. سپس این کوین‌ها به حساب تولیدکنندگان محتوا واریز می‌شود و آن‌ها می‌توانند ترونیکس را با ارزهای رمزنگاری شده دیگری مبادله کنند و یا برای پرداخت هزینه خدمات بلاک‌چین از آن استفاده کنند.

 

تاریخچه ارز دیجیتال ترون

ارز دیجیتال ترون مانند سایر ارزهای دیجیتال سابقه زیادی ندارد. این ارز در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰٫۰۰۱۹ دلاری و با ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌ اولیه برای توسعه دهنده عرضه شده است. اعضای سازنده آن همگی کارمندان شرکت‌های بزرگِ توسعه دهنده‌ ارز دیجیتال و کسب‌وکار اینترنتی هستند که با گرد هم آمدن اقدام به توسعه ترون نموده‌اند. در عرضه‌ اولیه‌ این ارز دیجیتال، توکن‌های اولیه‌ مبتنی بر شبکه اتریوم عرضه شده و یک سال پس از عرضه شبکه‌ اختصاصی خود ترون پشتیبانی از این ارز دیجیتال را به عهده گرفت. اولین توکن رسمی ترون نیز با نام ERC-20 معرفی شد.

 

هدف از ساخت ترون

هدف ترون کمک به پاداش دادن بیشتر به تولیدکنندگان محتواست. در حال حاضر، چندین شرکت بزرگ مانند یوتیوب، فیسبوک و اپل دارای رتبه بالایی برای مشاهده و پخش فایل‌های رسانه‌ای در سایت‌های خود هستند. آن‌ها نه تنها کنترل این فایل‌ها را در اختیار دارند، بلکه بیشتر پول تولید شده توسط آنها را نیز دریافت می‌کنند. با این وجود، تنها بخش اندکی از این درآمد نصیب تولیدکنندگان محتوا می‌شود. پلتفرم ترون برای حل این مسئله راه‌اندازی شده است.

ترون امکانی را فراهم می‌کند که بینندگان به طور مستقیم از طریق این شبکه و با استفاده از توکن‌های TRX به تولیدکنندگان محتوا پاداش دهند. بنابراین، به جای آنکه بخشی از آن محتوا تحت مالکیت یک شرکت بزرگ باشد، کاملاً در اختیار تولیدکننده آن قرار می‌گیرد

 

آیا ترون پول واقعی است؟

ارز دیجیتال ترون یا ترونیکس (TRX) را می‌توان به عنوان ذخیره ارزش، سرمایه‌گذاری و یا واسط معامله‌گری برای دیگر رمزارزها در نظر گرفت. از این منظر، می‌توان ترون را به عنوان «پول واقعی» در نظر گرفت. اگرچه کاربرد اصلی توکن ترون در شبکه ترون و برای تعامل با محتوای موجود در این شبکه شامل برنامه‌های کاربردی توزیع شده (Decentralized Application | Dapp) است.

همچنین، این امکان نیز برای دارندگان توکن ترون وجود دارد که این توکن‌ها را برای به دست آوردن پاداشی به نام «قدرت ترون» (Tron Power) قفل کنند. قدرت ترون ویژگی است که به حق رای دادن برای اتخاذ تصمیمات پیرامون شبکه اشاره دراد و هرچه فرد قدرت ترون بیشتری داشته باشد، حق رای بالاتری دارد. هر چقدر که دارنده توکن ترون مدت بیشتری توکن‌های خود را حفظ کند، قدرت ترون (TP) بیشتری به دست می‌آورد.

 

معماری ترون

ترون از یک معماری سه لایه در شبکه خود بهره می‌برد. این سه لایه عبارتند از:

  • لایه ذخیره‌سازی

پروتکل ذخیره‌سازی توزیع شده ترون برای ذخیره سازی بلاک و ذخیره‌سازی حالت طراحی شده است. بنابر گفته تیم ترون، نظریه دیتابیس گراف در طراحی لایه ذخیره سازی گنجانده شده است تا گوناگونی‌ ذخیره داده به معنای واقعی امکان پذیر شود.

  • لایه هسته

ماژول قرارداد هوشمند، ماژول مدیریت حساب و ماژول اجماع در داخل لایه هسته قرار دارند. زبان برنامه نویسی قراردادهای هوشمند ترون جاوا (Java) بوده و قرار است که زبان‌های برنامه نویسی دیگر هم اضافه شوند. همچنین نوع اجماع در ترون، اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) است.

  • لایه برنامه کاربردی

توسعه دهندگان می‌توانند از واسط‌های کاربری (اینترفیس‌ها) برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز و سفارشی‌سازی کیف پول‌ها بهره ببرند.

 

انواع نود در شبکه ترون

در شبکه ترون سه نوع نود تعریف شده است که عبارتند از:

۱- نودهای شاهد نماینده‌ٔ ارشد (Super Representative Witness) به اختصار فول‌نودهای SR

۲- فول‌نود (Full Node)

۳- سالیدیتی نود (Solidity Node)

فول‌نودهای SR وظیفه تولید بلاک را دارند و در حقیقت از تایید تراکنش‌ها در عمل اثبات سهام، سود می‌برند. نود SR شدن یک سری شرایط بسیار خاص را می‌طلبد. همین موضوع باعث شده تا بر سر مدل حاکمیتی در ترون بحث‌ و جدل‌های فراوان شکل بگیرد.

فول‌نودهای معمولی وظیفه ارائه API و انتشار تراکنش‌ها و بلاک‌ها را بر عهده می‌گیرند.

سالیدیتی نودها هم بلاک‌های قطعی (irrevocable blocks) را همگام‌سازی می‌کنند و همچنین APIهای استعلام را ارائه می‌دهند.

 

توکن TRC-10 و TRC-20 ترون چیست؟

همانطور که در بخش قبلی گفته شد، ترون ساختاری مشابه با اتریوم دارد و با استفاده از برنامه نویسی روی شبکه بلاک‌چین این ارزهای دیجیتال، می‌توان اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps)، قراردادهای هوشمند و توکن‌های اختصاصی مربوط به آن‌ها را ساخت. همانند اتریوم که دارای چندین استاندارد ایجاد توکن مانند ERC-20 و ERC-721 است، ترون نیز از دو استاندارد TRC-20 و TRC-10 در ساختار خود استفاده می‌کند.

با استفاده از استاندارد TRC-10 می‌توان بدون داشتن هیچ دانش برنامه‌نویسی و با طی کردن چند مرحله ساده، توکنی را بر بستر شبکه ترون ایجاد کرد. در این صورت کاربر باید ۱۰۲۴ واحد ارز دیجیتال TRX را به عنوان کارمزد ایجاد چنین توکنی بپردازد. توکن بیت‌تورنت با نماد BTT مطرح‌ترین توکن بر مبنای استاندارد TRC10 است.

استاندارد TRC20 با تکیه بر ماشین مجازی ترون (TVM)، قادر به ایجاد قراردادهای هوشمند است. این استاندارد کاملا با استاندارد ERC20 اتریوم سازگار است، به طوری که توسعه‌دهندگان به راحتی می‌توانند قراردادهای هوشمند خود بر بستر اتریوم را به شبکه ترون منتقل کنند. توکن وینک با نماد WIN بر مبنای استاندارد TRC-20 ساخته شده است.

 

تفاوت ترون با اتریوم و بیت‌کوین چیست؟

ساختار ترون با اتریوم شباهت بسیاری دارد، در حدی که برخی از افراد پروژه ترون را یک سرقت ادبی از اتریوم می‌دانند. ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق اتریوم نیز بارها جاستین سان را متهم به کپی برداری از وایت پیپر Ethereum کرده است. با این حال، رمز ارز TRX و ETH تمایزهای کلیدی دارند. در سمت دیگر، بیت‌کوین نیز دارای ساختار کاملا متفاوتی نسبت این دو پروژه بلاک‌چینی است.

 

کیف پول ترون

  • کیف پول‌ ترون لینک (TronLink)
  • کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)
  • کیف پول تراست والت (Trust Wallet)

 

مزایا و معایب ارز دیجیتال ترون

مزایا:

  • تراکنش‌های ارزان

هزینه تراکنش ترون تقریباً صفر است. در بسیاری از شبکه‌ها برای انجام تراکنش باید هزینه پرداخت شود، اما ترون هزینه‌ بسیار کمی دارد که حدود ۰٫۰۰۰۰۰۵ سنت به ازای هر تراکنش است.

  • امکان حجم بالای تراکنش

سیستم ترون این امکان را فراهم می‌کند تا تراکنش‌ها بدون محدودیت انجام شوند. همچنین، این سیستم قادر است حدود ۱۰۰۰ تراکنش را در ثانیه مدیریت کند (در مقایسه با رقیب خود اتریوم که حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را انجام می‌دهد).

  • پشتیبانی و محبوبیت

صحبت‌های زیادی در خصوص ترون شنیده می‌شود که عمدتا به دلیل بنیان‌گذار آن جاستین سان است که یکی از افراد تحت حمایت جک ما (JackMa)، بنیان‌گذار علی بابا است. همچنین این پلتفرم در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از راه‌اندازی‌اش، در بسیاری از صرافی‌ها مورد معامله قرار گرفت و کاربران زیادی را به خود اختصاص داد. پشتیبانی از ترون بسیار عظیم بوده و در حال حاضر تعداد کاربرانش حدود یک میلیون نفر گزارش شده ‌است (به نقل از Smartereum).

  • توانایی ساخت اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز

 شما می‌توانید اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را روی شبکه ترون بسازید. با ساخت یک dApp روی این شبکه و ارائه محتوا در آن، می‌توانید در ازای آن دارایی‌های دیجیتال دریافت کنید. این دارایی‌ها هم می‌توانند به صورت توکن‌های TRX باشند و هم به صورت توکن‌هایی باشند که خودتان ساخته‌اید و توسط ترون پشتیبانی می‌شوند. به این ترتیب، می‌توانید از تلاش خود برای ساخت برنامه و محتوای درون آن درآمد کسب کنید.

معایب:

  • عرضه‌ عظیم

این امر به منظور پایین نگه داشتن قیمت‌ کوین و حمایت از پذیرش گسترده این پروژه انجام شده‌ است، اما دارای اثرات وارونه‌ای نیز هست و بسیاری از کاربران با این ویژگی “قیمت پایین و عرضه‌ بالا” راحت نیستند. هیچ محصولی پشتوانه ارزش آن نیست.

ارسال دیدگاه

آخرین مطالب